Članak

Istraga o pošiljci tajna

2. Avgusta 2011.00:00
Istragu o paketu sa bombom koji je danas otkriven na ulazu u Državni sud vodi Tužilaštvo BiH, ali u ovoj instituciji nisu mogli potvrditi da li je poznat identitet osobe koja je poslala paket.

This post is also available in: English (English)

 

“Tužilaštvo BiH je naložilo sprovođenje istražnih radnji u cilju identifikacije pošiljaoca paketa, ispitivanja sadržaja paketa, kao i druge radnje dokazivanja u cilju dokumentiranja krivičnog djela i izvršioca”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Kako su dodali, dežurni tužilac je sa pripadnicima policijskih agencija izvršio uviđaj povodom dostavljanja pošiljke “sa sadržajem koji upućuje da se može raditi o eksplozivnoj napravi”.

 

U Sudu BiH su ranije rekli da je u prostoriji za KDZ (kontradiverziona zaštita) kontrolu detektorom otkrivena bomba u paketu koji je bio adresiran na Meddžidu Kreso, predsjednicu ovog suda.

 

Prema informacijama iz Suda BiH, paket je upućen iz Žepča, a u Sud ga je donio kurir. U službi za informisanje Suda BiH takođe su kazali da je poznat identitet osobe koja je poslala paket, ali da ime ne mogu saopštiti zbog interesa istrage.

 

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uključena je u istragu o ovom slučaju, ali ni njeni predstavnici nisu mogli dati bilo kakve informacije.

M.T.

Džana Brkanić


This post is also available in: English (English)