Vijest

Sudija banjalučkog Osnovnog suda uhapšen zbog trgovine uticajem

21. Aprila 2021.15:43
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su zbog trgovine uticajem sudiju Osnovnog suda u Banjoj Luci. Iako iz SIPA-e i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, po čijem nalogu je izvršeno hapšenje, nisu željeli potvrditi o kome se radi, mediji navode da je priveden sudija Nebojša Pejović.


SIPA. Foto: SIPA 

Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je da je uhapšen nosilac pravosudne funkcije zbog trgovine uticajem, ali da neće iznositi više informacija o ovom događaju s obzirom da aktivnosti nisu okončane.

Prema pisanju “Nezavisnih novina” riječ je o sudiji Nebojši Pejoviću koji je uhapšen zbog sumnje da je od jedne osobe uzeo označene novčanice od 1.000 eura.

Glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović je potvrdio također da se radi o nosiocu pravosudnih funkcija u Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

“Vrši se pretres stambenog objekta koje to lice koristi. Izvršen je pretres lica u jednom ugostiteljskom objektu i tom prilikom su otkriveni predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog djela, te su oduzeti i oni će biti korišteni kao dokazi u daljem krivičnom postupku”, kazao je Miladinović.

Uhapšeni se, prema njegovim riječima, nalazi u prostorijama SIPA-e u Banjoj Luci na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predat u dalju nadležnost Republičkom javnom tužilaštvu RS-a.

 

Haris Rovčanin