Članak

Optuženi Dragoslav Bojić nesposoban da putuje

15. Oktobra 2018.14:21
Na statusnoj konferenciji održanoj zbog zdravstvenog stanja Dragoslava Bojića, koji se tereti za zločine počinjene u Kotor-Varoši, vještak medicinske struke rekao je da optuženi nije sposoban putovati iz Banje Luke ka Sarajevu.

Josip Mišković, vještak medicinske struke, izjavio je da je u zadnjih godinu dana došlo do pogošanja stanja Bojića.

“Pacijent i dalje nije sposoban putovati Banja Luka – Sarajevo i obratno, ali je sposoban pratiti tok suđenja”, kazao je vještak medicinske struke.

Postupak protiv Bojića – kojem se ranije sudilo s još petoricom optuženih za zločine počinjene u Kotor-Varoši – zbog njegovog zdravstvenog stanja je razdvojen u aprilu 2016. godine.

Za učešće u zatvaranju, mučenju i drugim nečovječnim djelima počinjenim nad Bošnjacima i Hrvatima u Kotor-Varoši osim Bojića optuženi su i Savo Tepić, Duško Maksimović, Duško Vujičić, Radojko Keverović i Ilija Kurušić.

Bojić je optužen da je zločine činio kao komandir Policijske stanice u Kotor-Varoši.

Odvojeni postupak protiv Tepića, nekadašnjeg načelnika Stanice javne bezbjednosti (SJB), Vujičića aktivnog policajaca, Maksimovića i Keverovića rezervnih policajca, i Kurušića, pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) je u toku.

U decembru 2014. preminuo je Rade Škorić, kojem se također sudilo za zločine u Kotor-Varoši.

 

Albina Sorguč