Vijest

Otvorene prijave za BIRN-ov Internet Freedom Meet 2024. u Skoplju

17. Maja 2024.16:43
Internet Freedom Meet 2024. (IFM 2024) bit će održan u Skoplju u Sjevernoj Makedoniji od 17. do 20. juna. Okupit će stručnjake iz oblasti digitalnih prava i internetskih sloboda s ciljem razmjene, učenja i razgovora o sve širim pitanjima digitalnih prava i sloboda.
Internet Freedom Meet 2024. Foto: BIRN

Program nudi plenarne sjednice, panel-diskusije i predavanja s ciljem osnaživanja, educiranja i doprinosa većem sudjelovanju u oblasti digitalnih prava na Zapadnom Balkanu.

Šta je na dnevnom redu?

Govornici i stručnjaci u svojim područjima vodit će diskusije o gorućim pitanjima kao što su digitalna prava, privatnost i zaštita podataka, dezinformacije na internetu i nasilni ekstremizam, odgovorna upotreba vještačke inteligencije (AI), te rodna prava na internetu. Sve sjednice bit će otvorene za interaktivnu diskusiju sa svim učesnicima.

Napominjemo da će se program održavati na engleskom jeziku.

Razlozi za prijavu?

IFM 2024. u Skoplju predstavlja jedinstvenu regionalnu priliku za razgovor sa stručnjacima iz raznih interesnih grupa u oblasti upravljanja internetom, za sticanje uvida i davanje ličnog doprinosa digitalnom okruženju budućnosti koje će biti slobodnije, sigurno i otvoreno za sve.

Ovo je mjesto za Vas – bilo da ste aktivista za digitalna prava, tech entuzijasta, stručnjak, novinar, strastveno se bavite internetskim politikama ili ste angažirani korisnik interneta. Prijave su otvorene za osobe iz Albanije, Bosne i Hercegovine, iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i s Kosova. Upravljanje digitalnim prostorom znači da se računa svaki glas u diskusiji koja se tiče svih nas.

Kako se prijaviti?

Prijave su sada otvorene, ali napominjemo da je broj mjesta ograničen. Možete se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca do 30. maja 2024. u 23:59 po srednjoevropskom vremenu. BIRN će pokriti troškove smještaja i putovanja za odabrane učesnike iz gore spomenutih zemalja. Samo odabrani kandidati će biti kontaktirani.

Radujemo se vašim prijavama.

Ukoliko imate pitanja u vezi s IFM 2024., molimo da kontaktirate: [email protected].

 

    Autor Detektor