Vijesti


Produžen pritvor Todoviću i Raševiću 3. Novembra 2006. Članak Produžen pritvor dvojici haških optuženika koji su početkom oktobra prebačeni u Sarajevo.
Kraj suđenja Radovanu Stankoviću 3. Novembra 2006. Članak Optuženi za ratne zločine u Foči, Sarajevu, srednjoj Bosni, Hercegovini i Bosanskoj Krajini sljedeće sedmice će se naći pred Sudom BiH.
Ukinut pritvor Jadranku Paliji 3. Novembra 2006. Članak Nakon što mu je određen protvor početkom sedmice, Sud BiH je promijenio odluku i ukinuo pritvor ali zabranio osumnjičenom da napušta mjesto boravišta.
Kraj suđenja optuženima za zločine u Ključu i Sanskom mostu 30. Oktobra 2006. Članak Završne riječi na dva suđenja Odjela za ratne zločine pri Sudu Bosne i Hercegovine.
Podignuta optužnica protiv Kreše Lučića 30. Oktobra 2006. Članak Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Kreše Lučića za zločine počinjene nad civilima u srednjoj Bosni.
Stanković: Završne riječi tužilaštva 30. Oktobra 2006. Članak Smatrajući da su dokazali krivicu Radovana Stankovića Tužilaštvo BiH je tražilo da ga Sud proglasi krivim.
Početak novog pretresa Neđi Samardžiću 26. Oktobra 2006. Članak Pred Odjelom za ratne zločine državnog suda naredne sedmice će se naći Nenad Tanasković, Dragoje Paunović, Neđo Samardžić, braća Damjanović, Nikola Andrun, Radovan Stanković, Niset Ramić i 11 optuženih za genocid.
Ljubičić: Pet godina u pritvoru 20. Oktobra 2006. Članak Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za Paška Ljubičića jer još uvijek nije uspjelo prilagoditi hašku optužnicu domaćem zakonu. Ljubičić se već pet godina nalazi u pritvoru iščekujući početak suđenja.
Mejakić: Suđenje za zločine u Prijedoru počinje u novembru 19. Oktobra 2006. Članak Suđenje Željku Mejakiću i drugima optuženim za zločin u logorima Omarska i Keraterm u Prijedoru počet će sredinom novembra.
Stanković: Suđenje bez optuženog u sudnici 13. Oktobra 2006. Članak Javnost je dobila priliku da prisustvuje jednom od ročišta na suđenju Radovanu Stankoviću, ali ne i da vide optuženog u sudnici.