Vijesti


Korićanske stijene: Konvoj za Travnik 24. Marta 2011. Članak Nekadašnji pripadnik interventnog voda prijedorske policije koji je nepravomoćno osuđen na 22 godine zatvora zbog zločina na Korićanskim stijenama, kazao je da je bio u Tukovima (općina Prijedor) kada je organizovan konvoj za Travnik, gdje je vidio optuže
Lalović: Davanje iskaza pod pritiskom 24. Marta 2011. Članak Na suđenju Slavku Laloviću, optuženom za zločine počinjene na području opštine Kalinovik, Tužilaštvo BiH je u spis uložilo 15 materijalnih dokaza.
Marković: Nejasne priče o silovanju 23. Marta 2011. Članak Saslušanjem posljednjeg svjedoka i ulaganjem materijalnih dokaza završen je dokazni postupak Odbrane na suđenju Miodragu Markoviću, optuženom za zločine u Doboju.
Macić: Grozna slika pred očima 23. Marta 2011. Članak Na suđenju za zločine na području Konjica, svjedoci Tužilaštva BiH izjavili su da je optuženi Eso Macić u logoru Čelebići ubio Milorada Kuljanina.
Nešković i ostali: Ubistva Srebreničana 22. Marta 2011. Članak Svjedok Državnog tužilaštva na suđenju za zločine u Srebrenici ispričao je da je vidio ubijanje Srebreničana ispred Zemljoradničke zadruge u Kravici 13. jula 1995. godine.
Lokalno pravosuđe: Optuženi nedostupni pravosudnim organima 22. Marta 2011. Članak Četvorica optuženih za zločine počinjene 1992. godine na području Odžaka, Slavonskog i Bosanskog Broda, nisu dostupni pravosudnim organima BiH, navode u Okružnom tužilaštvu Doboj.
Pustivuk: Preslušavanje iskaza 22. Marta 2011. Članak Na suđenju za zločine nad civilnim stanovništvom Ilijaša, Sudsko vijeće Državnog suda preslušalo je iskaze tri zaštićena svjedoka.
Perić i ostali: Posljednji zajednički ručak 22. Marta 2011. Članak Svjedokinja Tužilaštva BiH rekla je na suđenju četvorici optuženih za zločine u Kalinoviku da su njen suprug i svekar zatvoreni 1992. godine, a potom ubijeni.
Adamović i Lukić: Bez komandne odgovornosti 22. Marta 2011. Članak Slobodan Kosovac, vojni vještak odbrane Boška Lukića i Marka Adamovića, tvrdi da bataljon Teritorijalne odbrane (TO) opštine Ključ “nije postojao” tokom 1992. godine, te da optuženi nisu imali komandne odgovornosti.
Bundalo i ostali: Preinačena prvostepena presuda 21. Marta 2011. Članak Apelaciono vijeće Suda BiH preinačilo je prvostepenu presudu izrečenu za zločine u Kalinoviku, te je Ratka Bundala i Neđu Zeljaju pravomoćno osudilo na ukupno 37 godina zatvora, dok je Đorđislavu Aškrabi odredilo ponovno suđenje.