Vijesti


Istjerivanje iz podruma 26. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Bratuncu, svjedokinja Tužilaštva BiH je kazala kako ju je optuženi Najdan Mlađenović 1992. godine istjerao sa dvojicom maloljetnih sinova iz podruma jedne kuće u selu Hranča.
Tužilaštvo zatražilo produženje pritvora 26. Marta 2013. Članak Državno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Franu Vulića, optuženog za zločine počinjene na području Čapljine.
Zatraženo produženje pritvora 26. Marta 2013. Članak Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za Zorana Milića, koji je optužen za zločine protiv civilnog stanovništva počinjene u Busovači 1993. godine.
Naoružani civili branili Serdare 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločine u Kotor Varoši, vještak vojne struke rekao je da je civilima u selu Serdari bilo podijeljeno oružje i da su se oni branili od napada.
Bez izvještaja o zločinima 26. Marta 2013. Članak Svjedočeći u odbranu Radovana Karadžića, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS), Dobrislav Planojević, izjavio je da nikada nije dobio pismeni izvještaj o ratnim zločinima nad nesrpskim stanovništvom u BiH.
Pištoljem po prstima 26. Marta 2013. Članak Na suđenju Savi Babiću za zločine počinjene u Bratuncu, svjedok Tužilaštva BiH rekao je da su mu dvojica zatočenika u školi u Bratuncu pričala da ih je optuženi ispitivao i da je jednom od njih nanio povrede.
Pripremano 1.700 obroka 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Tuzli, svjedoci Odbrane su izjavili da u zatvoru u Smolući (općina Lukavac) nije bilo maltretiranja i zlostavljanja zarobljenih pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Tinja, naglasivši da su oni bili zatvoreni u
Sud nenadležan za zločin protiv civila 26. Marta 2013. Članak Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je optužnicu protiv Fadila Dajića i Vahida Hadrovića zbog zločina protiv civila u Kaknju.
Ubistvo sina u Omarskoj 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Miloradu Tadiću pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, svjedok Odbrane je rekao da je vidio kako grupa vojnika i policajaca premlaćuje zatvorenike u logoru Omarska, ali da među njima nije vidio optuženog.
Konjević negirao krivicu 26. Marta 2013. Članak Svjedočeći u svoju korist pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, optuženi Milinko Konjević izjavio je da nije ubio Remziju Hajdarevića.