Audio


11. July 2014.
U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Savo Babić, Goran Popović, te Predrag Milisavljević. U rubrici Fokus govorimo o zločinu kojeg pravosudne institucije u BiH skoro 20 godina ne osuđuju – silovanju žena i djevojaka u Srebrenici u julu 1995. godine.


4. July 2014.
U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Abduladhim Maktouf, Ramiz Avdović i drugi, te Vitomir Racković. U rubrici Fokus govorimo o tome koliko je presuda do sada izrečeno za genocid počinjen u julu 1995. godine u Srebrenici.


27. June 2014.
Dobrodošli u 238. izdanje emisije BIRN Radio Justice, u kojoj donosimo pregled suđenja za ratne zločine održanih protekle sedmice pred Sudom BiH i Tribunalom u Haagu, dok u rubrici Fokus poslušajte svjedočenje žene koja je bila žrtva silovanja u julu 1995. godine u Potočarima u Srebrenici, i koja prvi put o tome javno govori.


20. June 2014.
U 237. emisiji donosimo sedmični pregled sudjenja za ratne zlocine pred Sudom BiH, dok je u rubrici U Fokusu priča o zločinu počinjenom u jesen 1992.godine, u selu Orašac kod Bihaća, kada je ubijeno 25 civila, uglavnom žene i starci, među kojima i jedna djevojčica. Događaj, na licu mjesta, opisuju jedan od učesnika zločina, te jedan preživjeli.