Vijesti


Nakon devet mjeseci, Tužilaštvo istražuje pretučenog mladića iz Bratunca 12. Aprila 2024. Vijest Devet mjeseci nakon što je teško pretučen u Bratuncu, protiv snimatelja i muzičara Osmana Mehanovića otvoren je predmet u bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu zbog povreda koje su zadobili maloljetnici koji su ga napali.
U Višegradu obilježen još jedan Dan ruskih dobrovoljaca 12. Aprila 2024. Vijest Više od 200 osoba, među kojima i desetine djece, prisustvovalo je vjerskoj ceremoniji i govorima na obilježavanju Dana ruskih dobrovoljaca koji su poginuli tokom rata u Bosni i Hercegovine, događaju koji je pratila i ruska državna televizija.
Zeljković i ostali: Korištenje faksimila optuženog 12. Aprila 2024. Suđenje Svjedokinja Tužilaštva je na suđenju za zloupotrebe prilikom nabavki tokom pandemije koronavirusa rekla da je koristila faksimil Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a na osnovu usmenog dogovora s optuženim.
Stotinu cvjetova za ubijene i ranjene na srebreničkom školskom igralištu 12. Aprila 2024. Vijest Prigodnim programom danas je obilježena 31 godina od masakra na školskom igralištu u Srebrenici, kada su ubijene 74 osobe, dok je preko stotinu ranjeno u eksploziji četiri granate ispaljene s položaja Vojske Republike Srpske (VRS). Za ovaj zločin niko nije odgovarao.
Dvjema žrtvama kod Prijedora ruke bile vezane kaiševima 9. Aprila 2024. Vijest Na lokalitetu Donja Dragotinja kod Prijedora danas je okončana ekshumacija grobnice u kojoj su nađeni posmrtni ostaci četiri žrtve iz proteklog rata, a dvjema su ruke kaiševima bile vezane na leđima.
Delimustafić i ostali: Konačno počelo suđenje za nezakonitu prodaju nekretnina 9. Aprila 2024. Suđenje Nakon desetina odlaganja i više od šest godina od njenog potvrđivanja, u sarajevskom Kantonalnom sudu je čitanjem optužnice počelo suđenje Aliji Delimustafiću i ostalima, koji se terete za organizovani kriminal, nezakonito knjiženje i preprodaju nekretnina, te druga krivična djela.
Potvrđena optužnica zbog prijetnji sudiji 9. Aprila 2024. Vijest Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv Nenada Jovičića zbog napada na sudiju ili javnog tužioca.
Kapić: Nalaz vještačenja laptopa 8. Aprila 2024. Suđenje Na suđenju za planiranje terorističkog napada u Zenici, vještak Tužilaštva Bosne i Hercegovine je izjavio da je izuzeo dokazni materijal sa USB stika i laptopa, te dostavio izvještaj i mišljenje.
Zeljković i ostali: Zaštitna odijela kupovana za 11, a prodavana Institutu za 50 maraka 8. Aprila 2024. Suđenje Svjedok Tužilaštva je na suđenju za zloupotrebe pri nabavkama tokom pandemije koronavirusa naveo da je optuženom Saši Markoviću slao uzorke zaštitnih odijela, nakon čega je naručeno 30 hiljada komada koja su Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prodavana za 50 konvertibilnih maraka (KM).
Policajci koji su u Osmacima pretukli maloljetnika negirali krivnju 8. Aprila 2024. Suđenje Komandir Policijske stanice u Osmacima Dejan Marković zvani Deša, krim inspektor Novica Popović, te policajci Rajko Đurić i Dragan Milutinović izjasnili su se u Osnovnom sudu u Zvorniku da nisu krivi za sudjelovanje u grubom zlostavljanju i tjelesnom povređivanju maloljetnika u augustu prošle godine.