Vijesti


Kujundžić: Porodični čovjek 4. Maja 2009. Članak Odbrana Predraga Kujundžića počela sa izvođenjem materijalnih dokaza.
Lalović i Škiljević: Susreti sa optuženim 29. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH, bivši zatočenik s Kule, spomenuo je prvooptuženog i rekao da ga je viđao za vrijeme zatočeništva.
Pekez i ostali: Presuda 5. maja 28. Aprila 2009. Članak U završnim riječima, Odbrane još jednom odbacile navode optužnice, dok je Tužilaštvo zatražilo da Sud izrekne dugoročne kazne dvojici optuženih za zločine počinjene na području Jajca.
Pelemiš i Perić: Pripreme za smještaj zarobljenika 28. Aprila 2009. Članak Prema iskazu svjedoka Tužilaštva BiH, dvojica optuženih učestvovali u pripremi i osiguranju prostora u Pilici gdje su u julu 1995. godine bili zatočeni Bošnjaci iz Srebrenice.
Bundalo i ostali: Poznanstvo za spas 28. Aprila 2009. Članak Svjedok Odbrane Neđe Zeljaje kazao da mu je drugooptuženi spasio roditelje u toku 1992. godine tako što je omogućio da budu pušteni iz zatočeništva.
Selimović i ostali: Nova optužnica protiv pripadnika Armije BiH 28. Aprila 2009. Članak Sud BiH potvrdio optužnicu protiv trojice bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH zbog zločina počinjenih nad civilima i ratnim zarobljenicima na području Krajine.
Potvrđena optužnica za zločine u Zvorniku 23. Aprila 2009. Vijest Sud BiH potvrdio optužnicu protiv dvojice bivših pripadnika VRS-a za zločin počinjen 1992. godine nad civilima iz Zvornika.
Rajko i Ranko Vuković: Nastavak obnovljenog procesa 23. Aprila 2009. Članak Na obnovljenom suđenju za zločine u selu Podkolun, općina Foča, Apelaciono vijeće saslušava iskaze svjedoka Odbrane.
Gasal i ostali: Prijatelj u nevolji 23. Aprila 2009. Članak Svjedok Tužilaštva ispričao kako je dva puta bio zarobljen u Bugojnu i kako mu je prijatelj pomogao da izađe iz jednog od logora.
Kovać: Ograničeno raspravno sposoban 23. Aprila 2009. Članak Nastavak suđenja za zločin u Vitezu odgođen zbog bolesti optuženog i njegovog branioca, koji se nisu pojavili u sudnici.