Vijesti


Zabuna u svjedočenju 19. Marta 2013. Članak Drugog dana svjedočenja na suđenju za zločine počinjene u Dretelju, zaštićeni svjedok B je objasnio da je “napravio zabunu” kada je rekao da je Ivan Medić naredio dvojici zatočenika da imaju seksualni odnos.
Nije vidio optuženog u napadu 19. Marta 2013. Članak Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen u selu Stupni Do, svjedok Odbrane je kazao kako tokom napada nije vidio optuženog.
“Svjedoci me mrze 100 posto” 19. Marta 2013. Članak Svjedočeći u svoju korist, optuženi Mensur Memić izjavio je da nikada nije bio u selu Trusina kod Konjica, gdje su u napadu 16. aprila 1993. godine ubijeni hrvatski civili i vojnici.
Stanica bez resursa 19. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine u Sarajevu, svjedok Odbrane je rekao da po dolasku u zgradu bolnice Jagomir, gdje je trebala biti smještena stanica policije, nije zatekao nikakvu opremu kao ni dovoljan broj policajaca.
Početak suđenja za zločine u Prijedoru 15. Marta 2013. Članak Pred Sudom BiH naredne sedmice počet će suđenje Dragomiru Soldatu, Velemiru Đuriću i Zoranu Babiću za zločine počinjene u Prijedoru 1992. godine.
Moguće spajanje predmeta 15. Marta 2013. Članak Početak suđenja Zoranu Mariniću, optuženom za zločine u Busovači, odgođen je za 12. april zbog mogućeg spajanja postupka sa predmetom protiv još jednog lica osumnjičenog za isti zločin.
Dovodio ko je koga htio 15. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločin počinjen u nekadašnjoj kasarni “Viktor Bubanj” u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je optuženi Ramiz Avdović morao u ovaj objekat primati ljude srpske nacionalnosti, koje je “dovodio ko je htio i kako je htio”.
Masovna ubistva iz osvete 15. Marta 2013. Članak Svjedok odbrane Radovana Karadžića rekao je da su u julu 1995. godine srpske snage iz osvete počinile masovno ubistvo srebreničkih Bošnjaka u selu Kravica kod Bratunca.
Počelo suđenje Kadiću 15. Marta 2013. Članak Pred Kantonalnim sudom u Zenici počelo je suđenje Asimu Kadiću, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Visokom 1992. godine.
Djevojčice u rukama naoružanih muškaraca 15. Marta 2013. Članak Na suđenju Redžepu Beganoviću za zločine počinjene u Cazinu, svjedokinja Optužbe ispričala je pred Kantonalnim sudom u Bihaću kako su u decembru 1993. godine naoružani muškarci odveli njene kćerke i supruga.