Vijesti


Naoružani civili branili Serdare 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločine u Kotor Varoši, vještak vojne struke rekao je da je civilima u selu Serdari bilo podijeljeno oružje i da su se oni branili od napada.
Bez izvještaja o zločinima 26. Marta 2013. Članak Svjedočeći u odbranu Radovana Karadžića, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS), Dobrislav Planojević, izjavio je da nikada nije dobio pismeni izvještaj o ratnim zločinima nad nesrpskim stanovništvom u BiH.
Pištoljem po prstima 26. Marta 2013. Članak Na suđenju Savi Babiću za zločine počinjene u Bratuncu, svjedok Tužilaštva BiH rekao je da su mu dvojica zatočenika u školi u Bratuncu pričala da ih je optuženi ispitivao i da je jednom od njih nanio povrede.
Pripremano 1.700 obroka 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Tuzli, svjedoci Odbrane su izjavili da u zatvoru u Smolući (općina Lukavac) nije bilo maltretiranja i zlostavljanja zarobljenih pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Tinja, naglasivši da su oni bili zatvoreni u
Sud nenadležan za zločin protiv civila 26. Marta 2013. Članak Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je optužnicu protiv Fadila Dajića i Vahida Hadrovića zbog zločina protiv civila u Kaknju.
Ubistvo sina u Omarskoj 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Miloradu Tadiću pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, svjedok Odbrane je rekao da je vidio kako grupa vojnika i policajaca premlaćuje zatvorenike u logoru Omarska, ali da među njima nije vidio optuženog.
Konjević negirao krivicu 26. Marta 2013. Članak Svjedočeći u svoju korist pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, optuženi Milinko Konjević izjavio je da nije ubio Remziju Hajdarevića.
Zarobljenici nisu maltretirani u Smolući 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločin protiv zarobljenika u selu Smoluća (općina Kalesija), osam svjedoka Odbrane izjavili su je da je prema zarobljenim pripadnicima Teritorijalne odbrane (TO) iz Tinje (općina Srebrenik), postupano prema pravilima i da nisu čuli d
Slike polumrtvog brata 26. Marta 2013. Članak Na suđenju Oliveru Krsmanoviću za zločine u Višegradu, svjedok Hilmija Alihodžić izjavio je da je njegov brat bio jedan od civila iz Sjeverina (Srbija) koji su oteti iz autobusa i koji do danas nisu pronađeni.
Sljedeće sedmice: Presuda za zločine na Grbavici 25. Marta 2013. Članak Sud BiH će u petak, 29. marta, izreći presudu Veselinu Vlahoviću zvanom Batko za zločine počinjene u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići počinjene 1992. godine.