Vijesti


Dobrovoljno napuštanje Bratunca 28. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću, svjedok Odbrane Rodoljub Đukanović je sugerisao da su u aprilu 1992. godine Bošnjaci sami izrazili želju da napuste Bratunac.
Optuženi tvrdi da nije premlaćivao Bošnjake 28. Marta 2013. Članak Milun Kornjača, optužen za zločine u Čajniču, u nastavku svjedočenja u svoju korist izjavio je da nije premlaćivao Bošnjake.
Križ na licu zarobljenika 27. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene u Prozoru, svjedok Tužilaštva BiH opisao je kako ga je optuženi Željko Jukić brutalno pretukao i pržio mu lice.
Različite tvrdnje svjedoka i Odbrane 27. Marta 2013. Članak Drugog dana svjedočenja o zločinu u Jablanici, Mirko Zelenika pojasnio je da je istražiteljima poslije rata ispričao da mu je optuženi Edin Džeko prijeteći pištoljem tražio novac.
Bošnjaci dobrovoljno napuštali Bratunac 27. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću, svjedok Odbrane Rodoljub Đukanović je sugerisao da su u aprilu 1992. godine Bošnjaci sami izrazili želju da napuste Bratunac.
Predložene mjere zabrane osumnjičenima za zločine u Kladnju 27. Marta 2013. Članak Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje mjera zabrane osmorici nekadašnjih pripadnika policije i Teritorijalne odbrane (TO) optuženih za zločine protiv civila u Kladnju počinjene 1992. i 1993. godine.
Policija dovodi svjedoka 27. Marta 2013. Članak Suđenje Moniki Karan-Ilić odgođeno je zbog nedolaska svjedoka Tužilaštva Brčko Distrikta, Halida Konjića.
Sud nenadležan za zločin protiv civila 26. Marta 2013. Članak Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je optužnicu protiv Fadila Dajića i Vahida Hadrovića zbog zločina protiv civila u Kaknju.
Ubistvo sina u Omarskoj 26. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja Miloradu Tadiću pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, svjedok Odbrane je rekao da je vidio kako grupa vojnika i policajaca premlaćuje zatvorenike u logoru Omarska, ali da među njima nije vidio optuženog.
Konjević negirao krivicu 26. Marta 2013. Članak Svjedočeći u svoju korist pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, optuženi Milinko Konjević izjavio je da nije ubio Remziju Hajdarevića.