Vijesti


Nije vidio optuženog u napadu 19. Marta 2013. Članak Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen u selu Stupni Do, svjedok Odbrane je kazao kako tokom napada nije vidio optuženog.
Početak suđenja za zločine u Prijedoru 15. Marta 2013. Članak Pred Sudom BiH naredne sedmice počet će suđenje Dragomiru Soldatu, Velemiru Đuriću i Zoranu Babiću za zločine počinjene u Prijedoru 1992. godine.
Moguće spajanje predmeta 15. Marta 2013. Članak Početak suđenja Zoranu Mariniću, optuženom za zločine u Busovači, odgođen je za 12. april zbog mogućeg spajanja postupka sa predmetom protiv još jednog lica osumnjičenog za isti zločin.
Dovodio ko je koga htio 15. Marta 2013. Članak U nastavku suđenja za zločin počinjen u nekadašnjoj kasarni “Viktor Bubanj” u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je optuženi Ramiz Avdović morao u ovaj objekat primati ljude srpske nacionalnosti, koje je “dovodio ko je htio i kako je htio”.
Masovna ubistva iz osvete 15. Marta 2013. Članak Svjedok odbrane Radovana Karadžića rekao je da su u julu 1995. godine srpske snage iz osvete počinile masovno ubistvo srebreničkih Bošnjaka u selu Kravica kod Bratunca.
Počelo suđenje Kadiću 15. Marta 2013. Članak Pred Kantonalnim sudom u Zenici počelo je suđenje Asimu Kadiću, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Visokom 1992. godine.
Djevojčice u rukama naoružanih muškaraca 15. Marta 2013. Članak Na suđenju Redžepu Beganoviću za zločine počinjene u Cazinu, svjedokinja Optužbe ispričala je pred Kantonalnim sudom u Bihaću kako su u decembru 1993. godine naoružani muškarci odveli njene kćerke i supruga.
Pranje krvi ubijenih Srebreničana 14. Marta 2013. Članak Na suđenju Ostoji Stanišiću i Marku Miloševiću, optuženima za genocid u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH govorio je o ubistvima zarobljenika u blizini njegove kuće u selu Petkovci.
Razorni maloljetnici 14. Marta 2013. Članak Na suđenju za zločine počinjene na području Prozora, svjedoci Tužilaštva BiH potvrdili su da su pripadnici “Kinder voda” tokom ljeta 1993. godine upadali u sela na ovoj opštini, palili kuće, te maltretirali i protjerivali bošnjačko stanovništvo.
Kamara leševa u Kravici 14. Marta 2013. Članak Svjedok Odbrane Radovana Karadžića izjavio je da je u julu 1995. ispred skladišta u selu Kravica kod Bratunca vidio “200 do 300” leševa srebreničkih Bošnjaka koje su ubile srpske snage.