Terorizam – Suđenja


sudnica Berbić, optužen za ratovanje u Siriji, štrajkuje glađu zbog uslova u pritvoru 14. Decembra 2020. Suđenje Milaremu Berbiću za pridruživanje paravojnim formacijama odgođeno je jer optuženi štrajkuje glađu zbog uslova u pritvoru.
Ališić: Prihvaćeno čitanje iskaza tri povratnice iz Sirije 8. Decembra 2020. Na suđenju za pridruživanje stranim paravojnim formacijama, Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Državnog tužilaštva o čitanju tri iskaza svjedokinja povratnica iz Sirije, koje iz zdravstvenih razloga ne mogu nesmetano svjedočiti.
Jasmin Keserovic. Izvor: Sud BiH Keserović: Identifikacija na fotografijama 8. Decembra 2020. Vještak Tužilaštva Bosne i Hercegovine iznio je dodatni nalaz o identifikovanju Jasmina Keserovića, optuženog za ratovanje u Siriji.
Milarem Berbić Milarem Berbić ne može pratiti suđenje za odlazak u Siriju – tvrdi da su mu ugrožena prava 7. Decembra 2020. Na suđenju za protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama, optuženi Milarem Berbić je kazao da ne može pratiti tok suđenja dok mu se u Zavodu, gdje je u pritvoru, ne ispune osnovna prava.
Senad Kasupovic. Izvor: Sud BiH Kasupović: Ispovijesti povratnica iz Sirije 2. Decembra 2020. Na suđenju za pridruživanje stranim formacijama, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pročitalo je iskaze svjedokinja koje su izjavile da optuženog Senada Kasupovića poznaju iz Sirije.  
Ališić: Povratnice iz Sirije ne mogu svjedočiti, predloženo čitanje iskaza iz istrage 1. Decembra 2020. Na suđenju Emiru Ališiću za pridruživanje stranim vojnim formacijama, vještakinja Tužilaštva Bosne i Hercegovine je iznijela nalaz po kojem svjedokinje, povratnice iz Sirije, iz zdravstvenih razloga ne bi mogle nesmetano svjedočiti u ovom predmetu.
Senad Kasupovic. Izvor: Sud BiH Povratnice iz Sirije ne mogu svjedočiti 18. Novembra 2020. Na suđenju Senadu Kasupoviću zbog ratovanja u Siriji, vještakinja Tužilaštva Bosne i Hercegovine izjavila je da četiri svjedokinje nisu sposobne da se pojave u sudnici.
Sud BiH izlaz Tužiteljstvo traži mjesec dana pritvora za Jahju Vukovića 27. Oktobra 2020. Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je jednomjesečni pritvor za Jahju Vukovića, kojeg sumnjiči za počinjenje kaznenog djela “organiziranje terorističke grupe”, a Odbrana je predložila mjere zabrane.
Senad Kasupovic. Izvor: Sud BiH Na suđenju Kasupoviću za ratovanje u Siriji uloženi materijalni dokazi 21. Oktobra 2020. Na suđenju Senadu Kasupoviću, optuženom za ratovanje u Siriji, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uložilo je nekoliko materijalnih dokaza.
Emir Ališić Ališić: Eksplozivni pojas zbog bezbjednosti 20. Oktobra 2020. Na suđenju Emiru Ališiću za ratovanje u Siriji, zaštićeni svjedok S-2 ispričao je kako je optuženog viđao u Siriji sa oružjem i u uniformi, te da je u gradu Nimbidžu primijetio oko Ališićevog pasa samoubilački pojas.