Suđenja


Mandić: Odvođenje i zlostavljanje zatočenika 17. Januara 2007. Članak Svjedoci Tužilaštva su govorili o maltretiranju i odvođenju zatvorenika iz Kazneno popravnog doma u Foči, za čije postojanje i rad se pred Sudom BiH tereti Momčilo Mandić.
Mandić: Odvajanje zatvorenika Bošnjaka u Foči 16. Januara 2007. Članak Svjedoci Tužilaštva govorili o zatvorenim civilima Bošnjacima u KP Domu Foča koji su bili odvojeni od zatvorenika srpske nacionalnosti koji su izdržavali kazne.
Kravica: Sudija ne dozvoljava opstrukciju suđenja 10. Januara 2007. Članak Ročište na suđenju protiv 11optuženih za genocid počinjen u selu Kravica nije održano jer se optuženi nisu pojavili na sudu.
Šimšić još jednom negirao zločine iz optužnice 25. Decembra 2006. Članak Okosnica odbrane Bobana Šimšića je da nije bio na mjestu izvršenja zločina za koje ga optužnica tereti
Janković: Preokret u sudnici 20. Decembra 2006. Članak U unakrsnom ispitivanju na suđenju Gojku Jankoviću Tužilac je jednog od svjedoka odbrane optužio za silovanje.
Kravica: Borovčanin, Obrenović i Nikolić kao svjedoci 20. Decembra 2006. Članak Sud BiH je odlučio da kao svjedoke protiv 11 optuženih za genocid u Kravici saslušaju haške osuđenike Dragana Obrenovića, Momira Nikolića i optuženog Ljubišu Borovčanina.
Mandić: Svjedočila još četvorica bivših logoraša 20. Decembra 2006. Članak Četiri svjedoka Tužilaštva rekla su da se sjećaju posjete ministra pravde Srpske Republike BiH logorima u kojim su bili zatočeni.
Braća Damjanović: Svjedok o karakteru optuženog 14. Decembra 2006. Članak Pred Sudskim vijećem odbrana Gorana i Zorana Damjanovića saslušala je svjedoka koji je govorio o poznanstvu sa optuženima.
Ljubinac: Strijeljanje zatočenika iz logora Rasadnik 14. Decembra 2006. Članak Zaštićeni svjedoci Tužilaštva govorili su o logoru Rasadnik i prepoznali optuženog kao osobu koja je odvela grupu civila na strijeljanje.
Haški osuđenici o masakru u Kravici 13. Decembra 2006. Članak U nastavku iznošenja dokaza preuzetih iz Haškog tribunala, Tužilaštvo BiH je pročitalo Sporazum opriznavanju krivice Dragana Obrenovića i Momira Nikolića, koji su osuđeni za zločine počinjene u Srebrenici. Tužilaštvo je priložilo ovaj dokaz na suđenju 11 bivših pripadnika Policije i Vojske Republike Srpske koji se terete za genocid u selu Kravica nakon pada zaštićene enklave […]